Over

Portret Dirk Hendrik Ahles (1951)

Deze wordpress blog is opgezet en wordt onderhouden door Dick H. Ahles. Geboren in 1951, politicologie gestudeerd en ongerust waar we met onze maatschappij naar toe gaan.

Misschien heb ik de illusie dat als ik er over schrijf iets wordt bijgedragen aan een democratische, eerlijker en welvarende samenleving.

Niet politiek gebonden aan enige politieke partij. Vooral ook tegendraads.

Deze blog is gestart in november 2011, te weinig tijd maar geen gebrek aan ideeën.

Los van de inhoud van de grondwet, moeten we ook een fundament leggen onder het hele idee van een grondwet. De grondwet kan en mag niet door de overheid of een overheid worden opgesteld en ingevoerd, immers de grondwet is de rechtsgrond van überhaupt als overheid te mogen en kunnen optreden. De grondwet is van haar burgers en die gaan exclusief over het opstellen, aanpassen en invoeren. Na gedacht moet worden hoe de vrije burgers die grondwet dus moeten en gaan invoeren.

Verder is naast de inhoud ook de vorm een issue. We gaan er vanuit dat, zoals alle wetten dat in de vorm van een document gaat. Tekst op papier met een handtekening. In de gaande revolutie van alles wat met internet, online en digitalisereing over onze maatschappij komt staan we er te weinig bij stil dat er nu een generatie opgroeit die niet tekst, maar wel beeld (video) gericht zijn en dat begrijpen. Teksten zullen steeds minder een rol gaan spelen in de communicatie en burgers zullen steeds slechter het geduld hebben teksten te lezen en te begrijpen. Zeker juridische teksten.
Daarom moet er ook gedacht worden aan een grondwet in de vorm van een video instructie uitleg en vastlegging. Ook dat vereist nog veel inventief denkwerk over hoe en wat.

O ja, ik wil u er verder niet mee lastig vallen maar ik ben dyslectisch en maak dus veel taal- en spelfouten die ik helaas niet zie dat ik ze maak. Als u zich daar aan irriteert bij voorbaat mijn welgemeende excuses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *