Wie zijn wij?

Of beter “wie ben ik?”

Even voorstellen: Dick Hendrik Ahles, geboren 19 juli 1951 in Amsterdam, Lyceum (HBS-B) in Haarlem ‘gedaan’, met plezier gewoond in Enkhuizen en Breda en nu wonende in Hilversum.

In sommige opzichte lijk ik op mijn – inmiddels overleden – vader. Ik bedoel niet het posteur en de ongedurigheid maar onze politiek kijk op de wereld: tegendraads, bij geen enkele stroming volledig thuisvoelend: non-conformist en een gezonde argwaan tegen alle gezagsdragers.

Vroeger belde ik iedere dag mijn vader om met hem de politiek te bespreken. Als jongen zat ik met hem voor de TV om naar de politiek en de verkiezingsuitslag te kijken. Zo heb ik ooit met hem de nacht van Schmelzer nog zelf gezien!

Dat kan niet meer. Dus in nagedachtenis van mijn vader dan maar mijn (dagelijkse) ergernissen, meningen en commentaar.

Ik heb politicologie in de roerige 70-tiger jaren aan de Vrije Universiteit gestudeerd. Net niet afgemaakt want kreeg interessante baan bij de Grote Spectrum Encyclopedie waar ik onder andere, als copyright-controller de auteursrechten op foto’s en illustraties inkocht en regelde.

Van beroep ben ik dus uitgever en in die hoedanigheid oud-directeur van Gouden Gids Nederland, en oud-directeur van het regionale Dagblad BN/DeStem, geweest. In deze blog komt dus naast wat politieke onderwerpen ook ontwikkelingen die op het gebied van Uitgeven en Media aan de orde. En dan is schrijven over Internet en de effecten daarvan op de media onvermijdelijk.

Misschien heeft u iets aan mijn stukkies. Uw commentaar is natuurlijk van harte welkom, en misschien nog beter: begin uw eigen blog, want dat is erg leuk om te doen. Commentaar svp mailen naar d.ahles(add)gmail.com

O ja: ik ben dyslectisch, wat zich uit in het onvermogen om foutloos te spellen en ook mijn zinsconstructies willen nog wel eens ontsporen. Ik kan daar weinig aan doen, want ik zie het gewoonweg niet. Alle taalpuristen en anderen onder u: bij voorbaat mijn excuses, ik zal mijn best doen en er tijd in blijven steken foutloos mijn meningen te geven, en bedenk: spelling doet er eigenlijk niet toe!